Hotspot: Winston Bistro Bar. Een verborgen parel in Eindhoven

Published by Mieswinejournal on

Het Stratumseind

Wist je al dat het Statumseind in Eindhoven vol zit met verborgen parels om te gaan eten?
Veel mensen hebben wel eens gehoord van het Stratumseind in Eindhoven. Een lange straat vol met kroegen, waar vooral van donderdag tot en met zaterdag vele feestjes worden gebouwd! Man man man wat heb ik daar wat uurtjes doorgebracht! Van ‘gewone’ stapavondjes, tot random dinsdagavonden in de kroeg, tot over de hoofden kunnen lopen met Koninginnedag, Voetbalwedstrijden en natuurlijk Carnaval! Wat een Jeugdsentiment!

En hoewel op Stratumseind nog steeds voornamelijk kroegen zitten, (en één Italiaans restaurant wat er ook al 100 jaar lijkt te zitten) begint Stratumseind te veranderen. Er komen steeds meer restaurants bij, Cafe’s krijgen ruimte voor een terras, waardoor het naast het nachtleven ook in de middag en avond bruist!

Verborgen parel in Eindhoven

Één van die Restaurants is Winston! Echt een parel, maar helaas nog wel een beetje verborgen. Wanneer je denkt aan restaurants in Eindhoven kom je al gauw uit op de Dommelstraat of de Kleine berg. Maar écht! Stratumseind is the place to be!

Winston Bistro Bar is gevestigd op Stratumseind nummer 93. Voor de mensen uit ‘mijn tijd’… Dit is het pand waar vroeger ‘Royce Club’ zat.

Waar dit vroeger een beetje een viezige kroeg was (No offence, dat waren ze allemaal), is dit nu een super sfeervolle Bistro waar je terecht kunt voor heerlijke shared dining planken, maar ook leuke losse gerechten die je helemaal alleen mag opeten. Daarbij is er ook een vrij uitgebreide drankkaart met (virgin) cocktails, gin tonics en natuurlij wijn! Er wordt zelfs alcoholvrije wijn geschonken. Na de invasie van 0.0 biertjes, zie ik ook steeds meer alcoholvrije wijn. Het lijkt populariteit te winnen! Of die hier een beetje oke is, dat kan ik je helaas niet vertellen, maar de Cava bij Winston smaakte in ieder geval fantastisch!

Shared Dining

‘Joey doesn’t share food’. Nou maar ik wel! ik vind het altijd zó gezellig om gewoon van alles te bestellen en lekker samen op te eten. Misschien heeft dit ook wel wat te maken met het feit dat ik niet zo goed ben in het maken van keuzes. Waar ik (zeker na de Coronaperiode) wel heel goed in ben geworden, is het ‘daytime drinking’ 😉 En dan zijn deze planken dus ook per-fect voor! Vriendinnen mee, plankie op tafel, flesje wijn er bij en je hebt al je ingrediënten voor een gezellige borrel!

Bed & Breakfast

Kun je nou tóch de verleiding niet weerstaan, en beland je na zo’n gezellige borrelplank toch nog even in de kroeg, dan kun je bij Winston Bistro Bar ook blijven slapen in de Bed & Breakfast!

Categories: AllHotspots