WijnspijsCombinatie: Rogan Josh met Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah (Equilibre Limited van Domaine de l’Arjolle)

Published by Mieswinejournal on

Rogan Josh, wie kent het niet?

Nou ik dus! Ik had er nog nooit van gehoord, totdat Evie van www.eviekookt.nl me er over vertelde en we besloten om met haar Rogan Josh een wijnspijscombinatie te maken.

Rogan Josh is een Indiase Curry met Lamsvlees. Bij Indiase Curry’s staat bij de gedachte alleen al mijn mond in de fik. Ik denk meteen aan immens pittige recepten waarvan het zweet op m’n snor gaat staan. Ik kan helemaal niet zo goed tegen pittig eten en vind vaak dat als iets té pittig is, er niets meer van de smaak overblijft. Gelukkig weet Evie heel goed wat ik wel en niet lekker vind, dus wanneer ze zegt dat het niet té pittig is, vertrouw ik haar volledig!

Maar hoe maak je nu de wijncombinatie met deze Rogan Josh? Ik keek daarvoor voornamelijk naar de ingrediënten en de manier waarop deze worden bereid. Het lamsvlees wordt langzaam gegaard, en er zitten naast heel veel kruiden ook veel tomaten en dikke volle yoghurt in dit recept. Evie omschrijft hem zelf als kruidig, romig en pittig, maar door de tomaten nét met het zoetje dat dit gerecht nodig heeft.

Ik besloot dus te zoeken naar een volle zachte rode wijn, die past bij de tomaat en de romige yoghurt, zodat dit mooi op elkaar aansluit. Het werd de Equilibre Limited van Domaine de l’Arjolle, die wordt gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. Dit wijnhuis ligt in het zuiden van Frankrijk in de Languedoc-Roussilon en is precies wat je daar van kan verwachten. Warm, vol, rond, niet teveel tannines en zacht in de mond. Het paste perfect bij de volle romige smaak van de Rogan Josh.

Zelf deze wijnspijscombinatie maken?

Je vind het recept van deze Rogan Josh hier.
De wijn, de Equilibre Limited van Domaine de l’Arjolle, kocht ik bij Van der Heijden in Eindhoven, maar is door heel nederland goed verkrijgbaar voor zo’n 11 euro.

Ga je deze combinatie uitproberen? Laat me vooral weten wat je er van vond!