Hotspot: My Vintage Tour Company (Reims)

Published by Mieswinejournal on

Onlangs heb ik voor vriendinnen een weekendje naar Reims georganiseerd. Reims ligt midden in de Champagne streek en heeft buiten kilometerslange uitzichten over de wijnvelden ook een heel gezellig centrum! Ik wilde het weekend niet al te vol proppen met activiteiten, maar wel wat leuke dingetjes organiseren. Een collega tipte My Vintage Tour Company. Hoe vet! Er zijn verschillende tours, maar in alle gevallen zul je met een oldtimer door de wijnvelden rijden. In sommige tours kun je bijvoorbeeld ook kleine Champagnehuizen bezoeken. Ongeacht de tour die je kiest, uiteindelijk wordt het busje omgebouwd tot een minibarretje en kun je midden in de wijnvelden genieten van een glaasje Champagne.

Ik nam contact op om te kijken wat de mogelijkheden waren en gelukkig was er nog een plekje vrij voor ons!

Maëva, waar ik ook per mail al contact mee had gehad, haalde ons op vrijdag aan het einde van de middag op in het centrum van Reims (Pickup vanuit Epernay is trouwens ook mogelijk!). Met haar groene Renault Estafette Alouette, ‘Louise’, reed ze ons de stad uit richting de wijnvelden. Ondertussen vertelde ze ons vanalles over Reims, de geschiedenis, de grote Champagnehuizen en natuurlijk over de wijnvelden waar we doorheen reden. Het viel mijn vriendinnen op dat ik druk aantekeningen aan het maken was op mijn telefoon. Sorry Girls! Ik ben nou eenmaal een wijnnerd 😉 Ondertussen maakte we een korte stop om even van het uitzicht te genieten.

Tijdens de tweede stop was het tijd om ook écht Champagne te drinken. We mochten hem zelfs sabreren! Dat lieten mijn vriendinnen aan mij over (mooi, want dat vind ik zó leuk om te doen!) Check hier het filmpje 🙂
Het zonnetje scheen, we stonden heerlijk tussen de wijnvelden, we hadden een glaasje Champagne in onze handen en Maëva kletste lekker door over Champagne en de streek. Wat wil je nog meer?

Dit is zeker niet mijn laatste Reims trip geweest, ik wil hier zeker nog vaker terugkomen. Het liefst in September tijdens het oogstseizoen. Het lijkt het me fantastisch om een dagje mee te helpen oogsten. En laat dat nou nét ook een van de tours zijn die My Vintage Tour Company aanbiedt. I’m in!

Categories: AllHotspots