Hotspot: Fifth NRE Eindhoven

Published by Mieswinejournal on

Mensen die mij kennen zijn waarschijnlijk verbaasd dat ik niet eerder heb geschreven over deze zaak. Dit is namelijk een prachtige zaak waar ik heel graag ben. Ik ben er zelfs getrouwd! ❤️

Fifth NRE is gevestigd in een de oude gasfabriek op het NRE terrein in Eindhoven. Het industriële in het pand is nog echt goed bewaard gebleven, maar heeft wel een fantastisch modern tintje gekregen. Hoge grote ruimtes met veel staal en beton, maar met een super mooi modern interieur.

Ben je nou echt alleen hier voor de wijn? Pak dan gauw je spullen en ga er heen om de heerlijke wijnen te ontdekken! Het adres vind je hier. Doe je ze wel even de groetjes van mij?

Wil je meer weten over deze fantastische zaak? lees dan verder!

The Main

Het pand is verdeeld in verschillende ruimtes. ‘The Main’ is het restaurant, waar je heerlijk kunt eten. Je kunt hier terecht voor Lunch, Borrel en Diner, allemaal met een eigen Fifth-twist. Luxe gerechten waar ze ook bijpassende wijnen kunnen serveren. Je kunt hier regelmatig van je eten genieten terwijl er live muziek wordt gespeeld. Funk, Soul, Jazz, er zijn regelmatig artiesten te vinden. Er zijn soms zelfs speciale lunches met een gospelkoor.

The Bar en The Roast

‘The Bar’ en ‘The Roast’ liggen aan de achterkant van het pand. Bij The Roast kun je overdag heerlijke, eigen gebrande koffie krijgen, en in The Bar kun je terecht voor een borrel en een dansje! Naast heerlijke wijnen serveren ze hier ook de beste cocktails van Eindhoven! Ik kom hier regelmatig om even een drankje en een borreltje te doen. Door de chesterfield banken en de super gastvrije bediening voelt het ook een beetje als een huiskamer. In het weekend kun je rekenen op een DJ die zorgt dat ook nog even de voetjes van de vloer kunnen!

The Jazz en The Blues

‘The Jazz’ en ‘The Blues’ zijn nog twee ruimtes waar je bijvoorbeeld een privédiner of vergadering kunt houden. Toen ik er trouwde was een van deze ruimtes de dinerzaal. De andere ruimte kreeg ik om mij klaar te maken. Dat voelde zo luxe! Deze ruimtes waren echt van ‘ons’ onze familie kon daar hun spulletjes kwijt, en wij konden ons daar even terugtrekken als het nodig was. Al hadden we daar op die dag helemaal geen tijd voor!

The Stage

In ‘The Stage’ worden regelmatig concerten georganiseerd. Deze zaal is speciaal voor mij, omdat dit dé zaal is waar mijn lief en ik elkaar het ja-woord hebben gegeven. Na een borrel in The Bar, en een heerlijk intiem diner met onze daggasten was deze zaal alweer omgebouwd tot feestzaal! Wij wilden absoluut geen openingsdans (want hóé ongemakkelijk is dat?!), dus het balkon in deze zaal zorgde voor een mooie kans om het feest te openen met een heuse balkonscène.

Buiten het feit dat ik er getrouwd ben en dit dus voor mij persoonlijk een speciale plek is, is het gewoon echt een hele toffe zaak. Valt eigenlijk bij iedereen goed in de smaak. Ga het zelf ontdekken en laat me weten wat je er van vond!

Categories: AllHotspots