Hotspot: Domein Holset

Published by Mieswinejournal on

Nederlandse wijnen zijn nog niet écht populair en de Nederlandse wijnhuizen zijn ook nog niet erg bekend. Toch (helaas vanwege de klimaatverandering) blijkt het Nederlandse klimaat steeds beter te zijn voor de wijndruif. Nederlandse wijnen worden dus ook steeds populairder! Zo ook de prachtige mousserende range van Domein Holset. En het leukste van alles, je kunt er naartoe voor een rondleiding en een proeverij. Doe mij maar bubbels!

Drielandenpunt

Vlak aan de grens met Duitsland én met België ligt Domein Holset in het dorpje Vaals. Op een zaterdagochtend besloten we richting Vaals te rijden en voordat we het Domein zouden bezoeken nog even kijken naar het drielanden punt dat op een steenworp afstand ligt. Ik waarschuw vast, het drielandenpunt is niet de moeite waard 😉 Het domein gelukkig wel!

Rondleiding en proeverij

Het Domein werkt met een aantal vrijwilligers die helpen met het verzorgen van de druivenplanten, maar ook de rondleidingen verzorgen! Omdat deze mensen écht met hun poten in de modder staan (soms letterlijk 😉 ) hebben zij enorm veel kennis van het landschap daar. Enthousiaste verhalen en leuke weetjes over het domein, het landschap en de omgeving. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een proeverij van de mooie mousserende wijnen die zij maken.

Ik vond het vooral heel erg leuk om te zien dat zo’n relatief klein domein, toch een hele range aan verschillende mousserende wijnen kan maken. Ieder met zijn eigen aroma’s en karakter. De Prins en het Dotje waren bij ons favoriet. Daar hebben we dus ook maar een flesje van meegenomen! Zodra we een mooi moment hebben gevonden om deze op te drinken, zal ik daar nog een post over maken op mijn Instagram.

Overnachten

Kun je nou niet genoeg krijgen van het Limburgse landschap en deze prachtige wijnen? Dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten bij Domein Holset. Vooral het Atelier ziet er fantastisch uit. Een kamer met een mega panromama raam. Stel je voor. Je wordt wakker en kijkt vanuit je bed uit over het landschap met daarop de wijnranken. Dat vraagt om een ontbijtje met bubbels toch?! Staat genoteerd op mijn bucketlist hoor!

Categories: AllHotspots