WijnspijsCombinatie: Spaanse stoof met Rioja

Published by Mieswinejournal on

Ik vind het zelf best wel leuk om te koken, maar het is natuurlijk nóg leuker als er voor je gekookt wordt!
Evie en ik hadden weer zin om een leuke wijnspijscombinatie te gaan proberen! Deze keer bedacht zij een recept voor een Spaanse stoofpot gebaseerd op een gerecht uit Rioja.

Omdat in het stoofpotje ook een flinke scheut Rioja wijn gaat, was het voor mij eigenlijk een makkelijke combinatie om te maken. Makkelijk maar wel een die goed uitpakte!

Spaanse stoof met Rioja

De Spaanse Stoof

Het recept bestaat voornamelijk uit varkensvlees, aardappel en chorizo (hier te vinden trouwens!) en ook al zou een andere wijn gebruiken in het recept, zou dit nog steeds een wijn zijn die hier goed bij past! Zowel het gerecht als de wijn zijn vol van smaak. En omdat de wijn vrij stevig is blijft deze goed staan tegenover de stevige smaken van het gerecht.

De wijn

De wijn is de Viña Salceda Rioja Crianza. Vol en rond van smaak, met tonen van rijp donker fruit en een beetje tabak. De Temperanillo druif heeft het grootste aandeel in deze wijn maar er is ook een deel Mazuelo die hem net wat meer body mee geeft. Ik kocht hem bij Gall&Gall voor nog geen 10 euro. Daar kun je best een scheut van in het eten gebruiken toch? 😉

Ik krijg zo weer zin om deze combinatie te gaan maken! Ga jij dat ook doen? Laat me in de comments van mijn Instagrampost weten wat je er van vond!